tiistai 30. marraskuuta 2010

Harrastajat maksamaan erotettujen maajoukkuevalmentajien palkkoja?

Suomen Palloliiton liittovaltuusto on kokouksessaan 26.11.2010 päättänyt muuttaa lisenssikauden kalenterivuodeksi. Aiemmin jalkapallon lisenssikausi on ollut 1.4-31.3. Ymmärrän hyvin perusteet tähän ja olen jopa ihmetellyt, miksi kausi ei ole aiemmin ollut kalenterivuoden mittainen. Tiedotteessa kerrotaan, että vanhat lisenssit ovat voimassa 31.3.2011 saakka, kuten aiemmin on sovittu. Lisäksi liittovaltuusto päätti pitää peli passien hinnat vuoden 2010 tasolla.


MUTTA nyt unohtui mainita, että seuraava lisenssi onkin voimassa vain 9 kk, eli todellinen lisenssikorotus on 25 % !! Korotus ei yhdelle pelaajalle ole lisenssistä riippuen kuin noin 10 euroa, mutta Suomessa taitaa olla noin 110 000 jalkapallon harrastajaa, eli tällä kerätään noin 1,1 miljoonaa euroa rahaa liiton kassaan. Onko tällainen korotus edes kuluttajaviranomaisen hyväksymä olisi kiva tietää. Olisi myös fiksumpaa, mikäli Palloliitto suoraan kertoisi hölmöilyistään ja perustelisi miksi tämä raha kerätään. Vai onko Palloliitto kasvanut niin suureksi dinosaurukseksi, että tulevaisuudessa on vuosittain kerättävä tuo 1,1 miljoonaa enemmän lisenssirahoja ? Vai maksetaanko tässä väärin valittujen ja erotettujen maajoukkuevalmentajien erorahoja ?

1 kommentti:

  1. Hyvin kirjoitettu!

    Marraskuussa aloittaneen pelaajan näkökulmasta marras-joulukuun passi tulee suhteellisesti vielä kalliimmaksi. Suostuttelin meillä erään varsin köyhän perheen maksamaan lisenssin. Nyt sitten selviääkin että lisenssi kattaa vain kahden kuukauden pelit. Tässä tapauksessa huijausprosentti on jo 60!

    VastaaPoista